Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров обяви, че привилегировани граждани са паркирали безплатно в центъра на София в платената синя и зелена зона, без да имат право на това, информира БНР.

Паркирането е ставало с карта, подписана от предишното ръководство на Столичната община, а сред привилегированите са били и синдикални лидери от КТ "Подкрепа".

Според общинския съветник Борис Бонев, който се позова на данни, получени от Центъра за градска мобилност, случаите са стотици:

Какво да направите, ако видите стикер на колата си

"Откакто господин Терзиев е кмет, тази практика е изцяло прекратена и не са издавани абсолютно никакви карти на хора, които нямат право на това, съгласно общинските наредби. Остават много въпроси, на които трябва да се потърсят отговори. Ние няма обаче да престанем да ровим за подобен тип дребни далавери. И понеже е ясно, че става въпрос за паркиране най-вече в центъра на София, където то е и най-затруднено, следващия път, когато говорим за местата и липсващите места за паркиране на булевард "Патриарх Евтимий", бихме могли да проверим колко от паркиращите там се ползват с тези абсурдни привилегии за привилегировани приятели на ГЕРБ".

Борис Бонев обяви, че ще бъде прекратена и практиката служители на МВР да паркират безплатно с личните си автомобили в платените зони за паркиране в града, поставяйки символи и знаци, че са служители на МВР. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase