Днес подписахме допълнително споразумение със синдикатите и бонусната система в транспорта ще влезе в сила от 1 ноември. Това съобщи на брифинг кметът на Столична община (СО) Васил Терзиев, предаде БГНЕС.

Транспортните синдикати са приели споразумението за бонусна система, обявено в петък, която ще струва на столичани около 13 млн. лева годишно. С това, заплатите на водачите се увеличават с до 300 лева.

Безплатен транспорт за украинските ученици у нас

„Винаги ни е било цел да сме много предвидим партньор и обещанията да се спазват“, каза Терзиев и добави, че ще продължат усилията за подобряване на условията на труд и за търсене на начини да привлекат нови водачи в системата и да подобрят подвижния състав.

„Няма да има стачки и проблеми с градския транспорт“, увери столичният кмет и посочи, че винаги е добър момент гражданите да си купят годишна карта за градския транспорт.


По думите му, за да работи тази система ефективно е изключително важно държавата да изпълнява ангажиментите, които е поела.

„Чакаме си десетките милиони компенсации, които са се натрупали за картите и държавата е задължена да плаща“, каза още Терзиев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase