До края на годината камерите на ТОЛ системата имат готовност да започнат да снимат за скорост, обяви в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. 

Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата, където дефинираме именно "средна скорост", за да може тя да бъде правоприлагана", каза служебният министър.

Виолета Коритарова откри двудневната конференция за безопасност на движението "Визия 0“ - нула жертви при пътно транспортнни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност". 

Поставят 12 нови камери за скорост в София

Трябват ни работещи решения за превенция на пътните произшествия, каза още министърът. Пътната инфраструктура е основен елемент и когато я поддържаме ще може да има реални резултати. Целта ни е да няма жертви по пътищата, каза служебният министър и добави, че има спад на ПТП.

istock
istock

Пред журналисти Виолета Коритарова обяви, че за следващата година не се очаква увеличение на цените на винетните стикери.

 "Обсъждаме те да останат на същите цени както сега"

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase