Зачестяват сигналите за сайтове, предлагащи стоки на световноизвестни скъпи брандове. Това предупреди Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Сайтовете имитират официалните уебстраници на реномирания производител, като по този начин заблуждават потребителите и ги подтикват да закупят стоки, предполагайки, че същите са оригинални. Тези сайтове имитират домейна на известни брандове, като към популярната марка добавят „Bulgaria” или “Sofia”. 

Хакери атакуват Gmail чрез изкуствен интелект

КЗП призовава потребителите да внимават при пазаруване от сайтове, в които липсва информация за търговеца и които изискват заплащането да се извършва предварително с банкова карта.

istock
istock

Комисията съветва потребителите да не плащат стоката предварително, освен ако не са сигурни в търговеца. Преди да пристъпите към покупка трябва да сме сигурни, че сайтът е на реномирания търговец, от който искаме да закупи даден продукт.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase