Милиарди потребители на платформата Gmail стават обект на хакерска атака с изкуствен интелект. Te са получили мейл от поддръжката на платформата, в който се твърди, че има проблем с профила. 

„Всичко идва от фалшива, фишинг страница на Google. В нея потребителят въвежда своето потребителско име и парола и данните биват получени от хакера”, каза в ефира на NOVA NEWS експертът по киберсигурност Любомир Тулев.

Фишинг атаките стават все повече през мобилни телефони
 

„Когато говорим за атаки от типа киберинженерство, трябва да се замислим дали това, което ни се случва, е възможно. Можем да се предпазим от хакерски атаки, ако мислим трезво и знаем какви са възможностите на хакерите. Те атакуват масово потребителите, защото защитата става все по-усъвършенствана и е по-лесно да се „пробие” профил чрез техниката на социално инженерство. Изкуственият интелект вече много добре може да наподобява гласове, да пише мейли, които изглеждат като истински”, коментира Тулев.

Целия разговор гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase