В днешно време бързите кредити се превърнаха в един от най-предпочитаните методи за финансиране. Ръстът им на популярност се увеличи значително с въвеждането на някои иновации в света на кредитирането, като възможността за кандидатстване изцяло онлайн за покриване на спешни нужди.

Вижте важна информация относно кандидатстването и тегленето на онлайн бързи кредити по максимално безопасен начин. По темата споделя екипа на Вива Кредит.

Избор на кредитор

Предвид голямото популяризиране на бързите кредити като вариант за краткосрочно и незабавно финансиране, изборът на кредитори не е никак малък. Основополагащо за благополучното получаване и погасяване на бързия кредит, е откриването на най-подходящия кредитодател за целта.

При избор на кредитна институция следва да обърнете внимание на:

1. Репутация
Проверете каква е репутацията на компанията, какви са отзивите от реални потребители на тези услуги и дали има лиценз за практикуване на такава дейност.

2. Присъствие и прозрачност
Проучете кредитора – има ли сайт, има ли явно онлайн присъствие. Това ще ви помогне да откриете дали конкретната институция работи с цел прозрачност на услугите, които предлага.

3. Защита на личните данни и плащане
Много е важно да работи с цел опазване на личните данни и да използва сигурни методи за плащане.

Това са най-важните особености за откриването на надежден кредитор, коментират от Вива Кредит.

Избор на кредитен продукт и определяне на условия

След като вече сте избрали кредитна институция, на която да се доверите, идва време за определяне на кредитен продукт и условията по него. Много е важно да определите от каква сума се нуждаете, както и да изберете реален срок за погасяването, който бихте могли да изпълните без затруднение.

Разгледайте онлайн кредитните калкулатори, с които кредитните институции се стремят да улеснят потребителите. Калкулаторите дават възможност да изчислите каква сума бихте могли да изплащате месечно, без да натоварвате прекомерно бюджета си и да задлъжнявате.

Опознаване на условията по бързите кредити

Преди да кандидатствате за получаване на бърз заем, трябва да се запознаете с важните условия по договора, като първа и последна вноска, лихвен процент, обща стойност, която трябва да върнете и санкции при неизпълнение от ваша страна. Вижте дали има необходимост от банкова гаранция, както и дали може да кандидатствате без поръчител.

Кандидатстване за бърз кредит

Това е лесен, бърз и удобен процес. Достатъчно е да си направите регистрация в сайта на кредитора, който сте избрали, след което да попълните кратка форма на онлайн заявка.

След получаване на вашата заявка, кредиторите ще проверят кредитната ви история, платежоспособност и други важни особености, и в кратък срок ще получите отговор за одобрение.

Средствата по бързия заем могат да бъдат получени както на място, в офиса на институцията, така и изцяло онлайн, чрез превод по банкова сметка или друг начин.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase