Предстои следващата седмица трите стандарта да бъдат одобрени от Българската агенция по безопасност на храните.
Новите стандарти ще влязат в сила от началото на следващата година.
Очаква се от тогава родните хлебопроизводители да започнат производство на трите вида хляб по новите стандарти и те да се появят в магазина.
Махат качествените храни от училищата
Досега утвърден стандарт „България“ има за белия, типовия и хляба „Добруджа“, както и за три типа брашно.
Той влезе в сила от април 2011 г. и беше разработен от работна група в която участваха експерти от Българската агенция по безопасност на храните, производители, технолози и др.
istock
Хлябът от сивия сектор все повече навлиза в детските заведения
На сайта на БАБХ има списък на одобрените предприятия, които ще произвеждат брашно и хляб по Утвърден стандарт “България”.
Хлябовете, които носят печата стандарт „България“, трябва да отговарят на точно определени изисквания.
Те не съдържат никакви консерванти и добавки. Техните рецептури са прости – съдържат брашно, квас или мая, щипка сол за стабилизатор на химичните процеси и вода.
Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg
Коментари
2