Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заедно със синовете си и предприемачи стартира платформа за криптовалута, но предостави малко подробности, предаде АФП.

По време на двучасовата онлайн презентация не беше разкрито почти нищо за криптопроекта на семейство Тръмп, освен предложението хората да могат да купуват цифрови „токени“, които да им дават право на глас при вземането на решения за платформата.

Криптомилионерите са се увеличили почти двойно

Събитието протече по план въпреки очевидния опит за покушение срещу Тръмп на 15 септември в голф клуба му в Уест Палм Бийч, Флорида.

World Liberty Financial възнамерява да предлага услуги, основани на т.нар. децентрализирано финансиране - механизъм, който премахва необходимостта от посредник като банка за извършване на транзакции с трета страна, се посочва в политическата дискусия.

Децентрализираното финансиране, или DeFi, се основава на т.нар. блокчейн технология, която поддържа теоретично отворен, но защитен от подправяне запис на транзакциите.

istock
istock

World Liberty Financial ще даде възможност на потребителите да дават или заемат криптовалути един на друг или от друг - услуга, която вече се предлага от много платформи, една от най-известните от които е Aave.

Конфискуваха почти 250 000 евро от банкомати за криптовалути в Германия

Синът на бившия президент Доналд Тръмп-младши изтъкна това като „начало на финансова революция“ по време на емисия, предавана в социалната мрежа X.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase