Според мениджъра на ресторант Венцислав Пехливанов няма нагласи за съкращения.
Какви са предимствата и последствията от ръста на минималната заплата
"С увеличаването на минималната работна заплата неминуемо скачат и нашите разходи за труд и осигуровки, които средно ще бъдат около 20%. Така че тази цена ще трябва да платим ние. Ще се постараем да запазим персонала, който работи при нас", посочи той пред NOVA NEWS.
По думите му годишно фирмата му ще трябва да внася в хазната около 2000-2100 лева допълнително.
"Въпреки това за момента не искаме да вдигаме цените. Конкуренцията ни е голяма. В нашия бранш, след COID кризата, много трудно намираме квалифицирана работна ръка", обясни Пехливанов.
Повече по темата гледайте във видеото.
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg
Коментари
1