През изминалата седмица Доналд Тръмп заяви, че подкрепя крптовалутите, най-вече биткойните, и че иска да превърне САЩ в следващата криптостолица. Темата коментира експертът по криптовалути Владислав Драмалиев в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Той посочи, че изказването на кандидата за президент не е довело до промяна на цената на криповалутите. Експертът каза, че другият нов голям привърженик на биткойн и етер е изпълнителният директор на „БлекРок“ Лари Финк.

Биткойнът спадна под 65 000 долара за пръв път от повече от месец

„Има интерес от страна на акредитираните инвеститори към криптовалутите. Това са хора, които имат достъп до традиционните финансови пазари и оперират с големи суми. Те, наблюдавайки как се справя биткойн през изминалите години, искат да имат експозиция към този нов клас актив, с потенциално голяма възвращаемост. Готови са да насочат част от портфолиото си към криптоактивите, без да се налага да се грижат за самосъхранението им“, обясни Драмалиев.

istock
istock

Той коментира и интереса на българите към биткойн инвестициите. Експертът допълни, че биткойн продължава да привлича внимание заради покачването на цената. „В света на криптоактивите, основната привличаща сила е желанието за бързо забогатяване. Но има и хора, които се интересуват от технологиите“, разказа още той.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase