Най-големият любител на дюнери у нас е от Велико Търново. Той печели приза “живот на дюнери”, след като поръчва 169 арабски сандвича през изминалата година, което прави средно по 1 дюнер на всеки 2 дни.
Най-скъпата поръчка, съдържаща дюнери е била на стойност 409 лв. и е изпълнена от ресторант в София. Пазарджик е градът с най-висок ръст в поръчките през изминалата година, a най-голяма честота на доставки е регистрирана в столицата, следвана уверено от Кърджали и Русе.
Предпочитаме дюнери предимно в часовете за вечеря - пиковият момент за доставки през годината е бил около 19:00 ч. Българите сме избрали да разпуснем след традиционните Великденски трапези, разнообразявайки менюто си с дюнери. Малко след 19:30 ч. още в първия работен ден след празниците - 7 май, сме поръчвали по 1 дюнер на всеки 5 секунди.
Стикер на ресторанта казва какво е менюто
Всяка година на 12 юли светът отдава почит към широко разпространения и обичан арабски специалитет. У нас първият автентичен ресторант, предлагащ дюнери, отваря врати в София преди повече от 30 години, а днес в столицата има заведения за дюнери едва ли не на всеки ъгъл.
istock
Шавармата е традиционното наименование на сандвича в някои арабски страни, като тази вариация изключва картофите и се отличава със специфичните подправки за овкусяване на месото. Вегетарианската и веган версията на “дюнера” най-често се приготвят с фалафели, зеленчуци и сосове.
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook или Google News Showcase
Коментари
0