Служебният заместник-министър на финансите Мартин Дановски посочи като основна задача на служебното правителство запазването на всички ключови параметри на бюджета. Усилено работим за това, каза Дановски по време на събитие в Министерския съвет на Съвета за икономически анализи на тема "Как данъчните ставки влияят на облагаемия доход в България?".

Тези параметри се отнасят за дълга и инфлацията, както и всички други, които се отнасят за влизането на страната в еврозоната, каза зам.-министърът в отговор на журналистически въпрос.

Таванът за осигуровките скача в следващите 3 години

По думите му се намираме във втора фаза на бюджетната процедура за 2025 година, при която се оценяват различните варианти и симулации на държавния бюджет.

Дановски каза още, че служебното правителство е поело определени ангажименти - не само да проведе честни и прозрачни избори, но и да поддържа всички приети от предишни парламенти параметри на бюджета на страната.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase