Некачествено свинско месо от Западна Европа залива пазара у нас. Това предупреждават български производители. Заради недостиг на българско свинско месо, почти всички колбаси по витрините са внос, а качеството на суровината било по-ниско от това на българското,  оказва проверка на "На твоя страна".

В същото време, цените на месните продукти на щанда тръгват нагоре.
 
Земеделската реколта - под въпрос заради меката и безснежна зима в Европа

Какво откри проверка в саламите „Бургас“

Българското свинско достига за едва 30-40% от потреблението у нас, което се използва основно за прясна консумация. В преработката, при производството на колбаси, се влага предимно суровина от Испания, Франция, Дания, Германия и Белгия.

istock
istock

Според свиневъди у нас обаче качеството на вносното месо е по-ниско. В същото време и свиневъди, и преработватели отчитат драстично по-високи разходи – както при производството на месо, така и при производството на колбаси.
 
Колко повече ще плащаме за мезета и пържоли и какво е качеството на месото - гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg