Хранителните стоки у нас продължават да поскъпват, въпреки усилията на държавата да укроти и контролира цените в търговската мрежа.

След млечните продукти, рязък скок има и в цените на консервите. Поскъпването при тях е с цели 40%, съобщава Нова телевизия.
 
По данни на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в момента в България се произвеждат около 150 000 тона консерви. Много са факторите, които определят крайната цена. Поскъпването в магазините вече е факт.
 
Най-голямо е увеличението при лютеницата и киселите краставички. При консервирания боб, киселото зеле и граха скокът е между 50 стотинки и лев.

Краставиците на едро гонят 5 лева за килограм

Дори за семействата, които предпочитат от години да си произвеждат консерви в домашни условия, това традиционно начинание вече излиза солено.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg