Британската финтех компания "Револют" (Revolut) съобщи, че след тригодишно чакане е получила предварителен банков лиценз с ограничения от британския финансов регулаторен орган, предаде Си Ен Би Си. Фирмата кандидатства за банков лиценз на Острова през 2021 г. и оттогава чака.

Сега "Револют", чиято централа е във Великобритания, ще има време да изгради банковата си инфраструктура в страната, преди официално да започне да работи, посочва Си Ен Би Си.

Revolut с нови услуги за българските си клиенти

"Днешното съобщение е важна стъпка за "Револют" и нашите клиенти. Огромна отговорност е да бъдеш банка във Великобритания и ние ще работим всеотдайно, за да предлагаме нашите продукти и услуги на всички, които ги ползват", заяви главният изпълнителен директор на "Револют Великобритания" Франческа Карлези.

istock
istock

Получаването на банков лиценз на Острова ще позволи на "Револют" да приема депозити, да дава заеми и да издава кредитни карти. Така компанията се присъединява към други авангардни финансови институции като "Монцо" (Monzo) и "Старлинг" (Starling), които се съревновават с традиционните британски банки, като например "Барклис" (Barclays). 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase